dimarts, 31 de desembre del 2013

III Obert Internacional del Guinardó. Post-ronda 5.

Els escaquistes que vam disputar la passada edició de l'Obert Internacional de Nadal del Guinardó podem dir que vam acabar el passat 2012 jugant a escacs, vam començar aquest 2013 jugant a escacs, acomiadem el 2013 jugant a escacs i començarem el 2014 jugant a escacs. I tot plegat en un mateix torneig. Quina manera d'acabar i de començar un any!
Ja hem passat l'equador del torneig. Queden quatre rondes per a que finalitzi aquest Memorial Francesc Xavier Cardó, quatre rondes que són moltes. Evidentment hi ha favorits a cada grup i hi ha gent que està demostrant estar en un gran estat de forma i lluiten per a les primeres places o per què no, primer lloc de tram.

Malgrat que hi ha hagut algun que altre incident fins al moment, he de dir que difícilment em cansaré de jugar aquest torneig. Més enllà de l'ambient que el caracteritza i de les dates en que està involucrat, sento comentaris dels participants elogiant-lo. A més, des de la segona planta, on juga el Grup B, tenim unes vistes de tota Barcelona magnífiques. I podríem afegir que la calefacció fa del Mas Guinardó un lloc més acollidor.
Gràcies a tots els participants per haver decidit jugar aquest Memorial Francesc Xavier Cardó, III Obert Internacional de Nadal del Guinardó.

Grup A
Fent una ullada al rànking inicial, podem dir que el màxim favorit a endur-se el torneig és el GM Miguel Muñoz (2525), del Cerdanyola del Vallès. I fins el moment no va mal encaminat. Tan sols ha cedit unes taules amb el IM Luc Bergez (2391), tercer del rànking i també aspirant al torneig. Ambdós jugadors lideren el Grup A amb quatre punts i mig, mig més que el MK Pau Juan (2286) que només ha cedit dos empats i que en la propera ronda 6 s'enfrontarà a Miguel Muñoz a la primera taula del torneig.
Un gran nombre de jugadors es troben amb tres punts i mig, entre ells els joves jugadors Adrián Jiménez (2076) i Daniel García Ramos (2147), ambdós del Cerdanyola del Vallès, tot i que aquest últim jugarà enguany pel Peona i Peó. Justament en la propera ronda jugaran entre ells i asseguro que serà un duel realment interessant.
Un altre jove jugador en plena forma i també amb tres punts i mig és Marc Pozanco (2165), també del Cerdanyola del Vallès, que jugarà en aquesta ronda sis davant el local Guillem Subirachs (2213), encara imbatut. El segon del rànking, el IM Lázaro Lorenzo de la Riva (2465) jugarà contra el també local Òscar García Castellote (2171) que passa per un bon moment de forma.
En les properes rondes veurem el desenllaç d'un Grup A de moment força igualat.

Classificació després de la cinquena ronda

Grup B
En un dels Grup B més igualats i competitius dels clàssics oberts internacionals a Catalunya i al meu parer el que més en un Obert del Guinardó. Hi ha una gran quantitat de jugadors entre 1900 i 1999 i els jugadors que no disposen de tant ELO són forts jugadors que lluiten també per les primeres places.
L'actual líder del torneig és el jugador del Jake Adrián García Ruiz (1938) amb el 100% dels punts, cinc de cinc. A la propera ronda s'enfrontarà amb el principal perseguidor, Juan Ignacio Méndez (1975) del Barberà. Ronda important tant per un jugador com l'altre.
Amb quatre punts trobem una gran multitud de jugadors, entre ells el primer del rànking Manel Martínez Arca (1991) del Sabadell, però també jugadors que pocs pensaven que estarien lluitant per els primers llocs, com és el cas de Jofre Custodio del Peona i Peó (1863) o de Rocco de Figueiredo de l'Ideal Clavé (1700). Encara tot està per decidir. Pot passar qualsevol cosa.


Personalment porto tres punts i mig de cinc, amb una victòria, tres empats i una victòria per incompareixença. Unes taules a la ronda 4 amb el local i bon amic Albert Pita (1964) en una partida on estic clarament guanyat em van deixar sense ganes de jugar a la ronda 4, però per sort el rival no es va presentar. Coses dels escacs.

Classificació després de la cinquena ronda


Tancat MC
En aquest primer Tancat MC del Guinardó el líder provisional i en solitari és Carles Moya (2134) del Peona i Peó amb quatre victòries i una derrota. Després de perdre la primera ronda ha guanyat totes les partides i és líder destacat d'aquest tancat. Elisabet Ruiz del Vilafranca (2195), Alejandro Sáez del Catalunya (2152), Oriol Delisau del Sant Andreu (2242) i Gal·la García-Castany del Sabadell (2200) són els principals perseguidors amb tres punts.

Classificació després de la cinquena ronda






Estarem ben atents al que pugui passar a les properes rondes.
Bones festes i bon any nou!
Víctor Collell.

Enllaços:
Grup A
Grup B
Tancat per a norma de Mestre Català
Web oficial de Peona i Peó
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Prèvia
Primeres rondes
Rondes 4 i 5
Reportatge a Barcelona TV
AJEDREZND
Federació Catalana d'Escacs

Algunes fotografies del torneig:


Grup A. Jordi Cabot - Ferran Cervelló. Guillem Subirachs - Oriol Panadès.


Grup A.


Grup A.


Grup A i Anàlisi de partides.


Grup A.


Grup B. Lluís Julbe - Manel Martínez.


Director del torneig, Frederic Corrigüelas, i Agustín Jurado del Castellar del Vallès.


Grup A.


Vistes des de la planta 2 del Mas Guinardó.


Primeres taules Grup B. Jofre Custodio - José Daniel Peirón. Manel Martínez - Guillem Las Heras. Joan Tortosa - Juan Ignacio Méndez. Adrián García - Antoni Moyano.


Grup B. Jaime Arroyo - Adrià Pérez. Albert Pita - Sergio Santamaría. Marc Campoy - Llibert Céspedes.


Grup B. Jordi Olleta - Joana Llum Cardó. Lluís Febrero - Ramón Povill. Pilar Sogués - Josep Solé.


Grup B. Nagore Martínez - Marc Alquézar. Eduard Serentill - Luciano Fischetti.


Enric García observa el matx dels jugadors del Peona i Peó.


Fent ràpides un cop acabada la primera ronda. Marc Alquézar - Ferran Cervelló. Víctor Collell - Jofre Custodio (Imatge cedida per Enric García). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada