dimarts, 19 de març del 2013

Peona i Peó aconsegueix l'ascens a Divisió d'Honor

Aquesta setmana estem d'alegria. L'equip A de Peona i Peó ha aconseguit l'ascens després dels dinou anys d'història del Club. Després de molt lluitar (i molt patir) l'equip A aquest diumenge dia 17 es va imposar al Club d'Escacs Catalunya (una de les revelacions de la temporada que s'ha quedat a les portes de la Promoció a la Divisió d'Honor) per 6 a 4 i així s'ha classificat directament a la màxima categoria catalana.
L'equip està format per joves jugadors (seguint l'estil del Club d'Escacs Peona i Peó) amb jugadors molt joves, com és el cas de Ferran Cervelló, que amb només 14 anys ha fet una gran temporada, o també la d'Albert Ezquerro, que ja fa uns anys que disputa les partides del Per equips en aquest equip A.

També han jugat jugadors clàssics en aquest equip A com el cas de Francesc Serra, jugador que fa més de quinze anys que milita a les files del Club, o l'editor del Butlletí Columna Oberta d'escacs Marc López Forn, que també ha contribuït enormement a aquest ascens, no tan sols amb les darreres partides guanyades, sinó que també amb la seva positivitat i optimisme.
O jugadors nous en aquest equip A com és el cas de la WGM Ana Matnadze, nou fitxatge del Club enguany. Portava anys donant classes a la gent del Club i aquest any finalment la jugadora georgiana ha fitxat per Peona i Peó. Ha jugat vuit partides i no n'ha perdut cap (3 victòries i 5 taules). S'ha hagut d'enfrontar a jugadors molt forts com l'MI Jonathan Cruz del Tres Peons (campió del Grup II de Primera Divisió) l'MI Joan Mellado del Catalònia o el MF Alexandre Pablo Mari del Terrassa (equip que jugarà la promoció d'ascens).
Un jugador nou en aquest equip A i crucial per aconseguir l'ascens a Divisió d'Honor ha estat Jose Gonzales, que ha aconseguit sis punts de nou de quart tauler de l'equip jugant amb rivals molt durs i puntuant en tots els matxos menys en un. Ha estat pitxitxi d'aquest nou equip de Divisió d'Honor. L'any passat va aconseguir la seva primera norma de Mestre Català (MK) jugant de primer tauler de l'equip B. Tot sembla indicar que aquest any ha aconseguit la segona.
El fet de que l'Ana hagi jugat de primer ha fet baixar fins al segon tauler al MF Marc Capellades, que ha jugat també amb rivals molt durs com és el cas de l'MI Filemón Cruz del Tres Peons, l'MI Joan Pomés del Terrassa o el MF Francesc Farran del Tarragona. Ha fet un bon per equips l'ex primer tauler de Peona i Peó.
I el delegat de l'equip Guillem Subirachs també ha jugat un paper clau en aquest equip de Divisió d'Honor, fent magníficament la seva funció de delegat i a més una gran temporada. Ha aconseguit cinc punts i mig de vuit sense perdre cap partida i jugant amb rivals durs com per exemple el MK Máximo Borrell del Tarragona.
Un altre jugador important i que s'ha revelat com a l'imprescindible d'aquest equip ha estat Juan David López Perdomo. El jugador colombià, que l'any passat va patir una mala ratxa al Per equips, s'ha reivindicat aquest any amb un joc molt correcte i decisiu en alguns matxos. L'enhorabona.
I qui també han participat en aquest equip A però de forma intermitent han estat els jugadors Frederic Corrigüelas (que en ocasions ha estat juntament amb el Guillem delegat de l'equip) i Laura Boulan. La Laura ha jugat sis partides en aquest equip A, aconseguint quatre punts i mig sense perdre cap partida, mentre que el Frederic en va jugar cinc aconseguint dos punts. D'altre banda, un jugador que l'any passat va disputar les partides del Per equips a l'equip A i que aquest any les ha jugat majoritàriament al B, Carles Moya, va disputar una partida a la primera ronda en el desplaçament a Tarragona. No per això no l'hem d'incloure en aquest article!
Per acabar només dir que és un moment històric per aquesta entitat, que s'han superat les expectatives més que notablement i que l'any que ve ens espera una temporada molt, molt dura. ¿Es reforçarà el Club amb nous fitxatges per jugar aquesta complicadíssima Divisió d'Honor? Ho veurem, ens uns mesos, a l'apartat El mercato!
PD: Felicitacions també al Club d'Escacs Tres Peons, al Club d'Escacs Lleida i al Reus Deportiu per pujar i acompanyar-nos també a la màxima categoria. El Terrassa i el Club d'Escacs Mollet jugaran l'altre plaça de promoció.

4 comentaris:

  1. Hola. Molt bé l'article. Només una puntualització: en Carles Moya també va jugar una partida.

    ResponElimina
  2. Hola Jordi! Moltes gràcies per avisar-me; ara mateix ho rectifico, que encara que només jugués una partida ha contribuït igualment!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Víctor per l'homenatge!

    ResponElimina
  4. De res Marc, us mereixeu això i molt més!

    ResponElimina