diumenge, 10 de març del 2013

Campionat de Catalunya per equips (ronda 8);

Havíem de guanyar SÍ O SÍ si volíem mantenir-nos a la categoria. Després de perdre per la mínima a domicili contra el Cadena (4'5 - 3'5) l'equip ha de guanyar aquestes dues últimes rondes si vol mantenir la categoria.
I el primer pas l'hem fet.
Hem guanyat (i ja us ho avanço ara) a un Torrenegra amb baixes i amb un equip menys competitiu que en d'altres ocasions (¿tongo? =) ). Venien amb dos taulers vacants i per tant, els dos últims taulers nostres, el Jaume Lladós i l'Ester Mañosas respectivament han guanyat el punt i 7.50 punts d'ELO català sense jugar. Tot i això han aprofitat el matí de certa manera, l'Ester fent una partida amistosa amb la Natasha de Blois, també del Club, i el Jaume fent d'observador de partides dels equips B, D, E i sots-12, que eren els equips de Peona i Peó que jugaven al Casal d'Entitats Mas-Guinardó.
Malgrat les baixes, el Torrenegra plantejava un matx competitiu, sobretot en els primers taulers (1953, 1943, 1939, 1937) que tenien més ELO que nosaltres. Ha estat un matx bonic i encara que jugàvem amb un 2-0 a favor, apassionant i força emocionant. Encara que ells juguessin amb baixes, nosaltres també ho fèiem, no jugaven ni Joan Regidor, un tauler molt fort per sota, ni Lluc Sagristà, primer tauler força habitual de l'equip, ni tampoc Joan Campderrós, últimament en un bon estat de forma. Teníem reforços com els dels germans Lladós, l'Ester Mañosas, l'Albert Pita i el perico Francesc Badia. Jo jugaria de tercer tauler per darrera del delegat de l'equip el tete Cardó i el perico Francesc Badia i per davant de l'Albert Pita, el Jordi Lladós, l'Adrià Pérez, el Jaume Lladós i l'Ester Mañosas respectivament.

L'1x1
Víctor Collell 7 (Magnífica feina la de fotògraf, però la resta... =) ). Firmava les taules en menys de tres quarts d'hora. I us preguntareu per què. Bé, he vist que l'equip guanyava 2-0 amb els dos últims taulers vacants i a la jugada 10 ell tenia la dama al centre del tauler i li podia fer continu (o bé li caçava) i ho he vist convenient. Després d'acabar m'ha comentat que havia de marxar a treballar i que les taules li anaven de perles. I ara us preguntareu; ¿hauria jo d'haver lluitat més? 2'5 - 0'5.



Jordi Lladós 9.7 (M'agraden les partides boges =) ). Avui ha guanyat més que dignament a un senyor força gran i experimentat (1894). Després de que li juguessin una Defensa Pirc estranya, el Jordi ha quedat amb inferioritat material però amb atac i va acabar resolent amb solvència. Tot i que diu que estava perdut, mai ha perdut el fil de la partida i ha guanyat jugant realment bé i rematant encara millor. Una jove promesa del Club que en breu enlloc de promesa serà ja realitat. 3'5 - 0'5.



Albert Pita 6.3 (No cada dia és diumenge (o divendres =) )). Destaco (i d'aquí ve l'adjectiu) que el Pita va jugar divendres contra Alexandre Ventura (2158) i va guanyar, i tanmateix l'equip també (2'5 a 1'5) contra el Vila Olímpica al Campionat de Barcelona per equips. I avui ha perdut, contra un rival amb el mateix ELO que ell (1937) però mai perdent el fil de la partida i donant la cara en tot moment. Una llàstima, però si segueix com juga en aquests moments, podem esperar grans coses d'ell. 3'5 - 1'5.



Xavi Cardó 7.2 (Gràcies!). Feia taules a la taula número 1 de l'equip després de patir una mica però jugar un finalet tranquil i sense masses patiments. Ha jugat bé, una obertura tranquil·la com a ell li agraden, però l'altre jugava molt bé i li ha complicat les coses al nostre delegat, que tot sigui dit, fa la seva feina de delegat magníficament i és dels millors delegats (o el millor) que podem trobar a la mateixa lliga. Ben jugat. 4 - 2.



Francesc Badia 9.8 (S'equivoca de local però ho arregla =) ). No sé on tindria el cap el perico quan arribava tres o quatre minuts tard a la ronda excusant-se dient que es pensava que jugaven al local del Torrenegra i que, al veure la persiana baixada, pensar que jugàvem a casa. Doncs va venir a jugar i va guanyar, força bé i còmode si m'ho permeteu, amb qualitat de més durant gran part de la partida i ha resol més que bé. L'enhorabona. 5 - 2. (¿De què parlaria a la foto?).



Adrià Pérez 6.9 (Aguantant estoicament). Ha jugat una Caro-Kann (que l'està posant en pràctica) i ha quedat molt defensiu, amb totes les peces situades a vuitena i setena fila (Gotés style =) ). Ha aguantat de manera espectacular l'atac del rival que, tot i tenir poc ELO (1815), juga força bé i és un jugador conegut. No he vist com acabava la partida, ja havia marxat, però ha jugat correcte i molt preservador, que és el que per lo menys es demana en aquestes situacions. 5'5 - 2'5. 







Pel que fa al Jaume Lladós i a l'Ester Mañosas, que han guanyat per vacant, no els inclouré en L'1x1, sembla ser i tot indica que han guanyat sense problemes i no s'han deixat cap peça =).





Un últim esforç. Això és el que es demana a aquest equip E que necessita un últim esforç per mantenir la categoria. La setmana que ve, contra el Foment C, un matx molt difícil i complicat, i tot sembla indicar que tampoc el podré juga, per compromisos internacionals (futbolísticament parlant) amb la UB Catalònia, el meu equip de futbol. Només els hi desitjo que es mantinguin i molta, molta sort.
Fins la propera!

Víctor Collell

Per a més informació cliqueu els següents enllaços:





2 comentaris:

  1. Hola, sóc el Francesc Badia (Perico). Haha, doncs sí, és veritat, vaig equivocar-me de local i vaig anar a parar al Torrenegra. Encara sort que amb la moto, el Torrenegra no queda gaire lluny, perquè segons on hagués anat a parar ... :-)
    Em sap greu no haver pogut venir a l'últim matx contra el Foment, però ja veig que us en vau sortir. Enhorabona.

    ResponElimina
  2. Hola Francesc! Doncs encara vas arribar força aviat per equivocar-te de local, la veritat!
    Si t'haig de ser franc jo tampoc vaig anar a jugar al local del Foment, ja que tenia partit amb el meu equip de futbol i no vaig poder presenciar la permanència, però com dius tu, se'n en van sortir!
    Fins aviat.

    ResponElimina