dimecres, 23 de juliol del 2014

XVI Obert Internacional de Sant Martí

dsc 0005


Em vaig apuntar a última hora i no me n'he penedit pas. Disputava el meu quart Obert de Sant Martí de manera consecutiva, i és que encara que no hagi (o hagués) obtingut mai uns grans resultats és un torneig molt agradable de jugar. Per molts factors.






dsc 0038
Els organitzadors i àrbitres del torneig fan tot el que està al seu abast per a que els jugadors del campionat estiguin el més a gust i el més còmode possible. Les dues sales on es disputa el campionat estan el màxim climatitzades possible, són àmplies i en general força silencioses, sempre amb excepcions, i és que el fet que hi hagi algun jugador que li agradi o bé parlar més del compte o bé parlar més alt que altres és inevitable que rondi pel torneig, i amb això no em dirigeixo a ningun jugador en particular ni molt menys.




dsc 0092


Cada jugador disposa del seu cartell amb Nom, Elo, Nacionalitat i Club (a vegades amb errades ortogràfiques, però sapigueu que no us ho tinc en compte, només faltaria (curiós però que Srihari Raghunandan estigui escrit correctament i Collell no)) però el fet de veure al meu cartell la bandera catalana s'agraeix.




dsc 0031


A la sala de la planta baixa a mesura que les partides anaven acabant els àrbitres apuntaven el resultat al suro on estaven penjats els emparellaments. Un suro que s'actualitzava cada dia, i des de ben aviat, amb les classificacions després de cada ronda, els millors jugadors del tram, sub-18, classificació per equips... un fet que també s'agraeix i que és motiu d'elogi.








L'entrega de premis va ser força dinàmica, amb premiats més ovacionats que altres. Finalitzava un torneig que m'ha semblat la millor edició que han fet fins ara, i sembla que ja comença (o hauria de començar) a estar dins dels millors torneigs a nivell estatal pel que fa a classificacions oficials.







dsc 0050
Organització

I felicitar a l'equip arbitral per la seva tasca, destacar que l'àrbitre Vladimir Zaiats parlava en tres idiomes (català, castellà i anglès) abans de cada ronda a l'hora de fer indicacions, mostra de la seva professionalitat com a àrbitre. I també al FM del CE Sant Martí Oscar Ruiz Mata per passar totes les partides i penjar-les a Chess-results, una tasca que té realment molt mèrit.





dsc 0012
Karen Grigoryan

Resultats:
Classificació final Grup A
Campió del Grup A acabant el torneig imbatut ha estat el GM armeni Karen Grigoryan (2592), amb set punts i mig de nou partides. Va entaular a la segona ronda davant l'IM colombià Martín Martínez (2401), però quatre victòries seguides el van dur a defensar la taula 1 en les tres últimes rondes. Merescut campió i gran torneig.



dsc 0547
Jorge Cori

Sots-campió a mig punt del primer ha estat el segon del rànking i vigent campió del Circuit Català, el GM peruà Jorge Cori (2608) acabant el torneig també imbatut. Mai va baixar de les cinc primeres taules (de fet va baixar fins a la cinquena degut a les taules que va fer amb el IM Marcelo Panelo), es va mantenir ben amunt durant tot el torneig.



dsc 0054
José Eduardo Martínez Alcántara

I en tercera posició tenim una sorpresa i revelació del torneig, el FM també d'origen peruà José Eduardo Martínez Alcántara (2295) amb també set punts de nou i acabant el torneig sense cedir cap derrota. En total puja 84 punts d'Elo FIDE en un torneig on tot li ha sortit bé. Destacar les victòries contra el FM Arian González, l'IM Mikel Huerga i el GM Fernando Peralta i les taules amb els GMs Josep Manuel López i Jorge Cori.



Jordi Amigó norma de IM
En aquest Grup A de l'Obert de Sant Martí s'han aconseguit ni més ni menys que 8 normes! (i amb un suís... normal...!). Quatre d'elles ja s'havien aconseguit abans de la darrera ronda, les quatre restants es van fer al concloure aquesta.
Norma de IM i de GM per al FM peruà José Eduardo Martínez Alcántara.
Norma de IM i de GM per al FM cubà Kevel Oliva (quart classificat empatat a punts amb els dos primers).
Norma de GM per a l'IM cubà Rolando Alarcón.
Norma de IM per a Rishi Sardana (2363), d'Austràlia.
Norma de IM per al CM suec Andreas Persson.
I Norma de IM per al MK Jordi Amigó!

I com sempre fer menció especial a aquells jugadors que han tingut un bon torneig: IM Lázaro Lorenzo, IM Filemón Cruz, GM Orelvis Pérez, Anders Larsson, WFM Elena Matsenko o FM Gonzalo Quirhuayo.


Classificació final Grup B
dsc 0224
José Antonio Flores Mendoza, a la dreta al costat de
Fernando Adrián Cárdenas i de Gerardo Palacios



Primer classificat, podríem dir de manera aclaparadora, d'aquest Grup B ha estat el jugador navarrès José Antonio Flores Mendoza (1905 FIDE) amb vuit punts de nou possibles perdent una sola partida. A Barberà ja va tenir una bona actuació però en aquest torneig ha donat un cop damunt la taula i s'ha imposat de manera clara.




dsc 0626
Fernando Adrián Cárdenas


En segon lloc trobem al jugador del Barcelona-UGA Fernando Adrián Cárdenas (2060) que, com a Montcada, repeteix podi. Ha tingut partides realment interessants i ha lluitat molt per aconseguir aquest sots-campionat que d'altre banda és totalment merescut. Tan sols va perdre amb el campió.





dsc 0663
Adrià Pérez


I completa el podi, curiosament com al Grup A, una altra sorpresa i revelació del torneig, el jove jugador de Peona i Peó Adrià Pérez (1979) amb set punts i mig de nou partides. Amb un punt i mig de tres va guanyar ni més ni menys que sis partides seguides i va aconseguir entrar al podi més que merescudament.




Menció especial pel seu bon torneig a Enric Carrey, Joan Minguell, Manel Barragan, Antoni Fàbregas, Adrián García Ruiz, Galust Tadevosyan, Jordi Volart, Premyslaw Laszczak, Adrià Torras, Anastasia Mamontova, Jorge Albert Cristóbal, José Daniel Peirón Lluc o Andreu Castaño.




Personalment sis punts de vuit partides, i és que vaig haver de demanar un bye a la primera ronda. Finalment tercer del tram D (1800 - 1949), uns quants punts d'Elo que m'enduc i m'emporto una petita part del botí de l'open. Content amb el joc desplegat i amb l'sprint final que vaig fer. Ara a a descansar uns dies i posteriorment aniré cap a la Pobla de Lillet a jugar el que personalment és el torneig més especial de l'any.

Salutacions cordials i fins aviat!
Víctor Collell
*Algunes fotografies agafades directament de la Galeria de fotos del torneig (enllaç a sota)


Enllaços:
AjedrezND
Notícia a Rabiosa Actualitat d'Escacs
Grup del Facebook Lliga Catalana d'Escacs
Web oficial del CE Sant Martí
El CE Sant Martí a Facebook
Galeria de fotos del torneig a Chess-results, cortesia de Pau Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada