dilluns, 23 de juliol del 2012

Obert de Sant Martí 2012

Tot i que hi hauran més torneigs abans de l'agost, aquest Obert de Sant Martí és el meu últim torneig
abans de la Pobla, que es disputa de l'1 al 9 d'agost. És l'últim torneig de 27 dies seguits d'escacs. Ara, a descansar per fi!
Però abans, una crònica sobre aquest obert, amb molta participació dels jugadors de Peona i Peó.
Començarem pel Grup A, un grup molt dur, on en total hi ha hagut 5 jugadors del club. Marc Capellades, Oscar Garcia Castellote, Albert Ezquerro, Marc López Forn (foto) i Enric Masferrer. Ha estat en general un bon torneig per als de Peona i Peó.

El nostre 1r tauler, Marc Capellades (foto), ha fet la meitat dels punts, 4 i mig de 9, fent un bon torneig. De les seves partides destaquem les seves victòries contra Somak Palit i contra Marc Sánchez, dos grans jugadors. No va perdonar en les partides que va passar tall tret d'una, contra el jove jugador Pere Garriga, que va entaular.
A 1 punt de Marc Capellades trobem a Oscar Garcia, que va demostrar bon joc i va lluitar contra els titans de la categoria.
Amb mig punt menys trobem a Marc López, que va començar el torneig de forma espectacular amb 1 i mig de 2, fent taules amb un jugador que acabaria guanyant a GM i acabant entre els tres primers del torneig. A en Marc li va faltar sort en les darreres rondes, però cal tenir en compte que va jugar amb 8 titulats, i en va treure 3 punts. Gran campionat, Marc!
Amb els mateixos punts, Albert Ezquerro no va perdonar contra els rivals a priori més fluixos, però en canvi no va poder puntuar contra els titulats. Tot i això l'Ezque va demostrar que aquest any al Per equips voldrà tornar a ser un jugador important a l'equip A.
I per acabar, amb 2 i mig trobem a Enric Masferrer, que va veure que fent taules a la ronda 1 contra un FM no t'arregla el torneig. Un total de tres taules i una victòria per l'Enric, que no es va enfonsar mai i va seguir jugant com ell sabia, però la sort no el va acompanyar en les partides clau.

I al Grup B, ni més ni menys que que 15 jugadors del club. Alguns d'ells han ocupat posicions capdavanteres a la classificació final, com el cas de Pau Jover (foto), que després de guanyar a l'última ronda a Daniele Aprea es va col·locar vuitè de la general, fent un torneig espectacular. A la posició 21 trobem a Roger Cervelló, que voldria haver fet millor torneig, però que la seva posició 21 demostra que va jugar realment bé i podria haver quedat millor si la sort l'hagués acompanyat. I amb cinc i mig trobem al jove jugador Jesús Ligero, que va perdre l'última ronda per un petit error de càlcul, una partida que tenia al palmell de la mà i se li va escapar. El Jesús va fer un bon torneig, tot i que mereixia haver fer més punts, es va quedar al final amb cinc i mig. Els mateixos punts que l'Ana Vargas, que va patir quatre derrotes seguides que la van apartar de les primeres posicions, però que a l'última ronda va aconseguir guanyar per aconseguir aquests cinc punts i mig.

El nivell de joc enguany a Sant Martí ha estat més bo que mai. Sense anar més lluny, a mi, a la novena ronda amb uns pírrics 3 i mig de 8, em va tocar el 17 del rànking Xavier Colom, un 2070 català i 1920 FIDE del Barcelona-UGA, on en un final de peons amb peó de menys vaig aconseguir timar i treure taules al veterà jugador, que no va saber jugar bé al final. Hem de destacar també els cinc punts i mig de Marc Torrents, que va demostrar un gran joc i una gran ambició, rebutjant taules quasi mortes i acabar guanyant la partida. I què dir dels cinc punts de Pablo Ji! Partia com el 133 del rànking i ha acabat donant una lliçó a tothom guanyant a rivals molt millors a priori i pujant 85 punts FIDE.

Em deixo a molts jugadors, però no menys importants. Tots ells han jugat a un gran nivell i independentment dels punts, han lluitat les seves partides fins al final. He de felicitar als vint jugadors del club que s'han desplaçat cada dia fins a Sant Martí per a disputar aquest Open. Felicitats a tots.


Víctor Collell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada