dimarts, 10 de juliol del 2012

El mercato

Un estiu més a Peona I Peó. Un any més ha començat el Mercat de Fitxatges, on el club vol fer algunes incorporacions, o si més no, això es diu cada any. En passades temporades el club ha fitxat a diversos jugadors d'altres clubs, tot i que també s'ha de dir que d'altres han marxat. Procedents de diferents clubs o estan lliures, el club s'ha fet amb jugadors com el sub-14 Marc Torrents, procedent del Catalunya. El seu club no és massa important i volia jugar un Per Equips més competitiu i estar en un club on qui predominen són els nens. En Marc va ser i ha estat una gran incorporació i ens ha ajudat a quedar Campions de Barcelona entre altres coses.                
                                                                                                               
També recentment, fa cosa d'un any o una mica més, hem incorporat jugadors desconeguts però que han resultat ser autèntiques estrelles. És el cas d'Enric Masferrer i Gabriel Beaskoa, que fa dos anys no els coneixia ningú i en canvi ara són dos jugadors vitals per a Peona I Peó. I és que, no és necessari fitxar estrelles, sinó fitxar a grans promeses per a que aquestes es converteixin en estrelles. 

Les incorporacions mai van malament, i també vam assaborir fa ja uns anys la incorporació al club del meu ex mestre Juan David López Perdomo, que ha jugat a l'equip A de Peona I Peó aquestes dues últimes temporades. És un fantàstic jugador i una gran persona, i ha ajudat molt al club. Sort que el club pot tenir els extracomunitaris que siguin, que si no.... el Juan David és colombià. 

Igual que el Juan David el club va incorporar a una jugadora, que ha estat una de les revelacions de l'any i que encara té molt que dir. És la Laura Boulan, que enguany ha demostrat un joc excepcional i ha estat clau perquè l'equip A mantingués la categoria. La Laura és francesa. 

I d'això ja fa més temps, però cal també esmentar-ho. El club va fitxar a un jugador que ha estat dels més importants de la seva història. Parlem del fitxatge del moment; a tots els diaris sortia que Enric Garcia havia canviat el blau marí de Frederic Mistral pel lila de Peona I Peó. És un somni poder vestir aquesta samarreta, van ser les seves paraules en exclusiva al bloc. 

Pel que fa a aquest any, el mercat a Catalunya està força mogut. Deixant de banda Peona I Peó, cal dir que el Colón Sabadell s'ha fet que amb GM Paco Vallejo, primer absolut d'Espanya i un ELO FIDE de 2697. Una autèntica bèstia. 

I el Cerdanyola del Vallés va incorporar al Mercat d'hivern a l'ara ex jugador de l'Ampolla Llàtzer Bru Rullo. El secretari tècnic de Peona I Peó, Frederic Corrigüelas, ja va deixar clar que aquest jugador havia traït al club, ja que va dir que si s'havia de canviar de club fitxaria per Peona I Peó. 




Al club, com cada estiu, sones diferents noms. Els rumors diuen que el club ja ha donat per perdut al jove jugador del Cerdanyola Daniel Garcia Ramos que anteriorment havia estat a punt de fitxar pel club. L'ex jugador del Montcada era conegut del Cuartas però el Cerdanyola va acabar pagant la seva clàusula de rescissió.


Sona molt també Josué Expósito, de Passió d'Esparreguera. Últimament el Josué ha estat més que mai vinculat al club. Ha ajudat en molts números del butlletí, i sense anar més lluny, ha estat afegit al grup del Facebook de Peona I Peó! El Jousé és un FM i seria una gran incorporació. Molta gent del club l'està animant a que canvi d'aires, però serà un fitxatge complicat. 








Un que també ha estat afegit al grup de Peona I Peó ha estat Víctor Lillo, FM del Figueres. És, com el Josué, un dels fitxatges que més sonen al club. Molta gent del club coneix al Víctor i també l'animen a que aquest fitxi per Peona I Peó. Serià una altre gran incorporació, sense anar més lluny és un Mestre FIDE i això s'ha de respectar... 





I aquesta jugadora sempre sona i sempre ha sonat; La GMF Ana Matnadze, que ha estat molt vinculada al club des de la seva arribada a Barcelona. La GMF georgiana ha estat donant classes a joves (i no tan joves) a Peona I Peó. El president del club, Pep Melendres, sempre ha intentat negociar amb la jugadora, però mai s'ha arribat a un acord. Estem convençuts que finalment l'Ana acabarà fitxant per Peona I Peó, tot i que fitxar-la aquest any seria un gran repte i una fita quasi impossible. El club hauria de fer una oferta molt bona.



I el club està en busca també de joves talents per ajudar les categories inferiors a guanyar campionats per equips o bé individuals. El club es fixa sobretot en jugadors en el que el seu club o bé no treballa massa la cantera (i per tant no disposa de massa nens) o bé no té un renom tan important, és el cas dels jugadors dels clubs com EDAMI, Congrés, Maragall, Catalunya, entre d'altres. 





El club incorpora molts jugadors de les escoles del districte d'Horta-Guinardó i de Barcelona. Quasi tots han estat jugadors d'escola. És el cas de Ferran Cervelló, que jugava per l'Escola del Mar, igual que l'Albert Pita. O el cas del mític equip de Can Carabassa, format per Albert Puntí, Martí Camps, Víctor Collell i Èric Garcia, ara dia d'avui només l'Albert i el Víctor estan actius als escacs. L'Adrià Pérez també ha estat de Can Carabassa. I així podríem seguir fins a anomenar quasi tots els nens del club. 









I fa pocs anys que el club va incorporar nens d'altres clubs. Aquest és el cas de Xavier, Ramon i Laura Povill, que provenien del Congrés. Els jugadors van acabar acceptant i van apostar per jugar per al club. Igual que la Llum i el Xavi Cardó, ex jugadors del Maragall, van venir a Peona I Peó veient el bon ambient que es respirava. 








El club no descarta la compra d'altres jugadors, no disposem de tal informació. El que assegurem és que el club està interessat en Andrea Jausàs, jugadora d'EDAMI, Iván Alejandro Calderón, del Catalunya i Ignasi Vilanova del Figueres. Pel que fa a Gal·la Garcia-Castany, s'ha confirmat el seu traspàs al Sabadell, i això fa quasi impossible que fitxi per Peona I Peó. 

6 comentaris:

  1. Hola,

    he arribat al teu blog mitjançant la web del teu club, on hi tinc bastants coneguts i amics.

    He llegit amb sorpresa que el Catalunya, el meu club, no és massa important. Només dir-te que el meu club és el principal organitzador desde fa 14 anys de l'Open de Sants, a part d'organitzar altres esdeveniments per la difusió dels escacs.

    En quant al per equips, aquest any l'A ha recuperat la 1ªDivisió (on ja hi haviem jugat uns quants anys abans, una bona fita per un club totalment amateur, no creus?. Em sembla que el proper any jugarem contra el vostre equip A.

    Salut,
    David Vigo (jugador del Catalunya)

    ResponElimina
  2. David,
    Quan esmento els clubs "que no són tan importants" no em refereixo al nivell del Per Equips, sinó als Escacs Base. Els Escacs Base del teu club, el Catalunya, no ha tingut un paper massa important, si més no mai ens hem disputat un Campionat de Catalunya per Equips sub-12, sub-14 o sub-16 contra el Catalunya. Sento si t'ha molestat aquesta entrada o algun comentari en la mateixa, però jo només em referia a fitxar jugadors joves, ja que entenc que el meu club, Peona i Peó, té una de les millors canteres de Catalunya, per no dir la millor, i l'ambient que respiren els nens (i m'incloc) en aquest club és molt agradable.
    Em sap greu aquest petit malentès,
    Víctor Collell (creador del bloc Peona i Peó Club d'Escacs)

    ResponElimina
  3. Cap problema.
    Per cert un dels millors sots-16 de Catalunya, per lo que fa aquest estiu, fitxa pel meu club per la propera temporada, segurament no ho fem tan malament a nivell de cantera, s'afegeix al nostre fora de sèrie Pau Juan. Els dos donaran molt a parlar.
    Pista del nostre fitxatge: és ex-alumne meu.

    ResponElimina
  4. Estic encuriosit per aquest fitxatge "in extremis" del Catalunya. Sens dubte que no teniu mal equip en categories inferiors, sense anar més lluny el jugador que tu menciones, el Pau Juan, capàs de guanyar a titulats, com ha demostrat aquest estiu. O l'Iván Alejandro Calderón, ens hem enfrontat un parell de vegades, i de moment no m'ha pogut guanyar, tot i que penso que en aquests moments està molt fort. A les llistes d'ELO buscaré aquest últim fitxatge!

    ResponElimina
  5. Encara no surt a la llista amb nosaltres fins al novembre, te'l avanço: és l'Alejandro Saez.

    ResponElimina
  6. Enorme jugador, sens dubte. L'he pogut veure aquest estiu jugant alguns torneigs i fent grans resultats. Espero no topar-me amb ell en cap Campionat.

    ResponElimina