diumenge, 9 de març del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 7.

A mitja setmana, quan encara faltaven uns dies per disputar la ronda 7 d'aquest Lliga Catalana d'escacs, alguns membres del Club d'escacs Peona i Peó rebíem un misteriós mail.

CHESS WARS Round VII: The Return of j"E"di

Com l'any passat, l'equip E torna a estar amenaçat pel descens, l'abultada derrota de l'altre dia ha desanimat molt els joves rebels...


Per restaurar la pau a la Galàxia, molts dels joves jedis que han defensat amb dents i urpes l'equip D, seran enviats a la Lluna de "E"ndor per destruir la Nova Estrella de la Muerte que està construint el malvat Imperi Galàctic.



Els enviats a impedir que la Nova Estrella de la Muerte es construeixi són:

E

41 PEREZ GARCIA, ADRIA  1979 20050
42 LLADOS CLOS, JORDI  1974 22974
43 LLADOS CLOS, JAUME  1973 21292
47 CODINA CALVO, DANIEL  1931 21762
52 ARROYO MORALES, JAIME  1904 21070
57 COLLELL RODRIGUEZ, VICTOR  1875 21274
58 CUSTODIO CRIADO, JOFRE  1873 23329
93 LLADOS MASLLORENS, JOSEP  1707 10170

Us passo l'adreça d'on es troba la font d'energia de l'estació espacial de l'Imperi:

IDEAL D'EN CLAVE C.E.

Via Julia, 201-203

08042   BARCELONA
619815326

La batalla serà a vida o mort. Només hi pot haver un guanyador: o l'Imperi o els Jedis. Així que ja sabeu: confirmeu-me que podreu participar en la lluita i que la Força us acompanyi!!











Després de rebre això, només pots somriure i pensar: "Las guerras clon empezado ya han". =)









L'equip E es disposava a guanyar a l'Ideal Clavé "C" amb un equip que tenia una mitjana d'aproximadament 19 anys. Com sempre, el delegat de l'equip E seria en Jofre Custodio, que arribava "just in time" =). No hi havia ni temps de revisar les actes. Podríem dir doncs que era un equip Blancanieves (en Jofre) y los siete enanitos (la resta). L'altre equip, presentava un equip reforçat si el comparem amb rondes anteriors. Ens hi jugàvem bastant, doncs una derrota seria molt perillosa, i una victòria ens allunyaria encara més de la zona de descens.



Milton de Figueiredo - Adrià Pérez (Sabio).
Jordi Lladós (Gruñón) - Manel Elías.
Víctor Fontela - Jaume Lladós (Tímido).
Daniel Codina (Mudito) - Francesc Fernández.
Fernando Coll - Jaime Arroyo (Dormilón)
Víctor Collell (Feliz) - Josep March
Aitor Fuentes - Jofre Custodio (Blancanieves)
Josep Llados (Mocoso) - Juan Fernando Astor.


Una anècdota molt bona ha sigut que el rival d'en Josep, que s'aixecava molt, en una ocasió s'ha assegut a la cadira del rival d'en Jofre quan no hi era. Amb cara de no entendre res, en Jofre li ha assenyalat que ell jugava al costat, quan el jugador local ha dit: "Ya decía yo que hoy yo era blancas". Li venia de gust fer unes simultànies =).

L'1x1

Daniel Codina 10 (KO en el primer asalto). Mudito Codina (dic Mudito perquè va ser un vist i no vist, venir, jugar y ganar) va guanyar en mitja hora aproximadament al seu rival amb un Gambit Escocès executat a la perfecció. El marcador se'ns posava de cara molt aviat i el Dani, optimista com sempre, ja havia fet la seva feina i se'n podia anar cap a casa tranquil·lament. 0 a 1. 






Jaume Lladós 7.9 (Res a fer). Semblava que en Jaume ho tenia una posició força còmode però el rival es va trobar amb un escac continu després d'obrir-li l'enroc i la partida va acabar en taules. Una autèntica llàstima, doncs en Jaume estava jugant bé i semblava que si algú s'hagués d'endur el punt aquest seria el jugador de Peona i Peó. El matx no estava ni molt menys guanyat. 0,5 a 1,5. 




Jofre Custodio 9.9 (KO en el segundo asalto). Amic Jofre, et baixo una dècima per la puntualitat, ser el delegat de l'equip comporta a haver d'arribar el primer (o a l'hora) i curiosament sempre hi arribo jo =). Ha destrossat al seu rival després d'un truc hàbil per acabar guanyant suficient material per a que aquest abandonés. El marcador ens era favorable, però quedaven les partides eren incertes. 0,5 a 2,5.




Jordi Lladós 7 (Despistat!). En Jordi ha posat a prova una de les "magnífiques" variants que recomana en Cuartas i quan semblava que (sobtadament! =) ) sortia bé, ha anat a mirar la partida del Dani i quan ha tornat, endut per l'emoció per la partida del seu company, ha jugat pràcticament sense mirar al tauler i s'ha deixat una peça. No passa res Jordi, hem comprovat que la variant serveix =). 1,5 a 2,5. 





Jaime Arroyo 9.9 (Punt de la tranquil·litat). Després de que, a banda de la meva, les dues partides s'havien mig capgirat, en Jaime posava el 3,5 al marcador i ens quedava un puntet per endur-nos la victòria. Havent dormit tan poc com ha dormit, ha fet una partida notable i l'ha tingut ben encarrilada des d'un inici. Teníem la victòria al palmell de la mà i la permanència s'acostava. 1,5 a 3,5. 






Víctor Collell 9.9 (Punt de la sentència). Després d'un nou inici d'obertura "estrany", per dir-ho així, (Enllaç de la meva partida) m'adjudicava el punt a les tres hores de joc davant un jugador d'avançada edat que no va poder evitar la derrota del seu equip. No hi van haver entregues, ni cops tàctics, ni tonteries ni filigranes. Victòria! 1,5 a 4,5.






Josep Lladós 7.9 (Taules, i gràcies!). Tenia la partida de cara ben aviat amb un cop tàctic interessant, però un cop aconseguida l'avantatge va perdre una peça i va quedar amb quatre peons de compensació que no van ser suficients per a que s'endugués la victòria. La veritat és que semblava que al final estigués millor el seu rival. 2 a 5.







Adrià Pérez 7.9 (Primer tauler). Li ha tocat jugar amb un jugador que té el nivell de jugador de més de 1900 però que encara està en augment. Ha fet taules "entregant una dama" =) segons m'han dit. Ha estat la darrera partida en acabar i el resultat ja estava dat i beneït, ha jugat sense pressió el final que era molt complicat de jugar per ambdós colors. Final! 2,5 a 5,5.



L'equip ja pot respirar amb una mica més de tranquil·litat després d'aquesta victòria més patida del que s'esperava. Podem estar satisfets de la feina feta.
Fins la propera!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta de l'Ideal Clavé "C" - Peona i Peó "E"
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Lliga Catalana a AjedrezND
Grup de la Lliga Catalana a Facebook


Imatges:

L'Adrià tenia torre, alfil i dos peons per la dama. 




Acta del matx a falta de que finalitzin dues partides.


Sala de joc.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada