diumenge, 16 de març del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 8.

Com ja comença a ser habitual, i si ho deixa de ser ens les tindrem, el Mestre Jedi Frede-Qui-Gon-Jinn enviava un mail als que, en teoria, havíem de disputar el matx contra l'Ateneu Colón a domicili amb l'equip D. Aquí us el deixo:

Hola, Víctor-Wan. Com saps, en la meva batalla a vida o mort contra el 2370 Felipe Porras, vaig patir un fort cop d'espasa quan el tenia guanyat.

http://starwarsclublosclones.files.wordpress.com/2011/04/darth_maul_matando_a_qui-gon_jinn.jpg
Per això, a punt de defallir, et demano l'últim favor: al pròxim matx que jugaràs, que serà amb el D, vindrà aquest equip:

37 VELASCO REBEZON, DANIELA     2003 21295   
48 CAMPDERROS ALSINA, JOAN      1925 10218   
56 DURAN NADAL, PERE            1882 11523   
57 COLLELL RODRIGUEZ, VICTOR    1875 21274   
59 JI, PABLO                    1872 23875   
60 MAÑOSAS VILA, ESTER          1867 11512   
61 JIMENEZ MUÑOZ, NICOLAS       1866 25086   
80 AGUILERA MALAGON, PAULINO    1749 12271    

El Nico es el Elegido, él traerá el equilibrio a la Fuerza. Adriestra al niño, mi joven padawan...

http://img18.echo.cx/img18/8307/epi1231hj.jpg
Afortunadament, vam derrotar l'Hospitalet i ja no bloquegen més el planeta Naboo. l'Aina Amidala està molt contenta amb aquest èxit.

http://siguealconejoblanco.es/cine/wp-content/uploads/2012/12/episodio1-lamenza-fantasma-.jpg
Bé, ja saps. Deixo El Nikin Skywalker al teu càrrec.  Que no caiga en el Lado Oscuro...

http://www.fotogramas.es/var/ezflow_site/storage/images/noticias/que-fue-de-el-pequeno-anakin-skywalker/5892931-1-esl-ES/Que-fue-de-el-pequeno-Anakin-Skywalker_reportaje.jpg

Per cert, la partida és a l'Ateneu Colon:

COLON ATENEU C.E.
Ramon Turro, 144 
08005   BARCELONA
933006547


http://www.loresdelsith.net/universo/fuerza/consejo/bin/torre.jpg
Que la Fuerza te acompañe









Una manera peculiar de motivar als jugadors. Peculiar, però personalment no deixa de ser efectiva =). (L'alineació... va canviar una mica)








Diumenge dia 16 de març. Lliga Catalana, centenars o potser milers de persones es desplacen per tot el país per jugar una partida d'escacs, com és habitual en aquestes dates.







Diumenge dia 16 de març. Marató de Barcelona, centenars o potser milers (milers) de persones es desplacen únicament per Barcelona per córrer una marató, com és habitual en aquestes dates.








El meu pare i jo sortíem de casa amb la moto disposats a jugar-nos-la a l'anar fins al barri de Poblenou creuant tota Barcelona, sense agafar la ronda. Sabíem de l'existència de la marató, i de fet sabíem també de l'existència dels Mossos d'Esquadra simpàtics de la marató, típics, molt característics. Vet-ho aquí que un dels carrers estava tallat i ens desviaven, l'única opció que teníem era agafar la ronda, i amb aquesta opció arribaríem molt tard.


 El càmera i jo baixem de la moto i com a vianants ens disposem a creuar el carrer tallat i més endavant continuar amb normalitat. Un motorista ens imita amb l'única diferència de que ell no baixa del vehicle. Quan estem a punt de passar el carrer tallat els Mossos se n'adonen de la nostre presència i ens aturen.




Em ve al cap la imatge de l'Antonio Recio vestit de Guàrdia Civil tot exclamant: "¡Alto a la benemérita!" =).






Resulta que al motorista el deixen passar després d'un breu interrogatori. A nosaltres ens diuen que res de res, que donem la volta i que agafem la ronda. El càmera insisteix tot argumentant que tenim una competició d'escacs molt important i que si agafem la ronda no hi arribarem ni demà. "Tots tenim coses que fer", diu en aquest cas la "Mossa". Després d'uns segons d'incertesa, el meu pare veu que més enllà del carrer tallat hi ha circulació normal i pregunta si podem passar a peu, com a vianants (doncs com hi anàvem en aquell moment) i el "Mosso" diu que més enllà també està tallat. Davant la incredulitat del meu pare aquest insisteix dient que no, que no hi ha res tallat. Recio: "Perdone, ¿es usted tonto?" =).


Finalment és la "Mossa" qui ens diu que passem, "però que ho fem a peu, amb la moto sense engegar". ... pues eso.

Arribàvem doncs puntuals al local de l'Ateneu Colón, juntament amb en Marc Torrents que semblava que no trobava el local. Rebia un WhatsApp d'en Frede-Qui-Gon-Jinn dient que l'Ester, la delegada de l'equip, estava en un embús (marató everywhere) i que arribaria bastant tard. Jo, que tenia l'alineació, faria de Delegado en funciones. Nova comparació amb el bon amic Recio...






Per tant començàvem a jugar sent tan sols quatre a l'equip, i jo que hauria d'anar dient a la gent on jugava, comparar alineacions amb el seu delegat,... i de moment puc arribar a la conclusió de que no, no vull ser delegat =).





Sílvia Folch - Marc Torrents (Sense GPS =) ).
Joan Campderrós (Just on time) - Eduard Belmonte.
Jesús Martínez - Jaime Arroyo (e5... ¡pierde! =) ).
Pere Duran (Freddie Mercury i antigament Sargent Afro =) ) - Rafael Bru.
Xavier Marzo - Víctor Collell (Delegado de paja i Humil cronista).
Pablo Ji (Atracador) - Tomàs Lorda.
Josep Majos - Ester Mañosas (Delegada en la sombra).
Nico Jiménez (Joven Padawan Nikin Skywalker (sí, Joven Padawan però que ja juga millor que alguns =) ) - Marcel Claramunt.

L'1x1




Marc Torrents ¿? (Primer tauler de garanties). Avui en Marc ha demostrat ser un primer tauler en qui es pot confiar, i és que no li ha vingut el rival i ha guanyat! I encara més, no ha hagut de moure cap peça. Millor primer tauler que aquest no existeix =). 0 a 1. 





Pablo Ji 9.8 (Bang Bang). L'atracada d'avui del Pablo ha sigut brutal. Miraves al tauler; "Vaja, peó de menys. Atracarà". Tornaves, i: "Vaja, dos peons de menys. Pot atracar". I ni un segon després: "Vaja, tres peons de menys? ... Buuuf....". Fins que ja no sabies quants peons portava de menys. Ara, hi tornes a fer una ullada i té una Torre a f7 i una Dama a f6 amb el Rei a g8 i el rival abandonant. Me gusta mu-cho =). 0 a 2.





Jaime Arroyo 6.2 (En busca de la apertura perdida). Caro-Kann? Siciliana? Francesa? Escandinava?! No... e5! Està en busca de l'obertura que està feta a mida per ell, però de moment no hi ha manera. Llàstima de la derrota, fa dies que li dic que e5 guanya, i amb aquesta derrota ja no em farà mai més cas =). Ara bé, ha acabat la partida... sense enrocar-se! =). 1 a 2. 








Nico Jiménez 10 (El que traerá el equilibrio a la fuerza). Victòria d'en Nico davant un rival dur en una partida molt treballada per part seva. A mesura que aquesta avançava jugava millor i millor i ha guanyat un bon final a una altra jove promesa com és en Marcel Claramunt. El seu punt ha sigut clau i és que tranquil·litzava a l'equip, que no les tenia totes. 1 a 3. 












Pere Duran 10 (Castigant al seu rival). L'altre ha comès un error greu i ho ha aprofitat magníficament. Després d'un morra en Pere ha activat les peces, ha recuperat el peó i després ha guanyat peça i ha quedat en una posició clarament guanyadora, realitzant una magnífica partida digne de tenir un 10 de nota. Ja teníem com a mínim l'empat. 1 a 4. 






Joan Campderrós 6.2 (Aquest cop no ha pogut ser). Es caracteritza per ser un jugador que puntuava en els moments clau, quan l'equip ho necessita, però aquest cop no ha pogut ser. Ha perdut davant un rival superior en ELO i la seva partida no l'he pogut seguir, però pel que tinc entès ha realitzat una bona partida i ha aguantat bé. Les dos partides restants tenien molt mala pinta. 2 a 4. 






Víctor Collell 6 (La victòria s'esvaeix). Tastant la fúria de les perles catalanes, perdia el punt amb el jove Xavier Marzo que em jugava contra el Volga més que correctament, i si a sobre li poso facilitats d'obertura equivocant-me en una variant del qual em puc considerar "expert" =) doncs em matxaca fàcil. Coses del delegado de paja =). 3 a 4.






Ester Mañosas 6.1 (Confirmant així l'empat). L'Ester no podia atracar la seva partida amb peça de menys i perdia el punt. L'empat ha sigut un bon resultat, i és que l'Ateneu Colón ens superava clarament en ELO i en la classificació general. Tampoc hi havia res en joc. Tot i això, l'equip ha demostrat ser ambiciós anant a per la victòria sempre. 4 a 4.



Així doncs l'equip es manté a la zona alta, però sense opcions a res. Bona temporada del D, que amb una victòria a la sisena ronda hagués tingut possiblement opcions.
Fins la propera!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta de l'Ateneu Colón "B" - Peona i Peó "D".
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Lliga Catalana a AjedrezND
Grup de la Lliga Catalana a Facebook

Imatges:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada