diumenge, 17 de febrer del 2013

Conclou l'Escolar

Un altre any que passa, un altre Escolar que acaba. Segurament per molts (i m'incloc) és el primer torneig oficial que hem jugat mai. Jo vaig començar a la categoria sots-10, amb tan sols vuit anys, on vaig acabar fent quatre de vuit. Aquest any ha estat molt diferent personalment. Ja ets tot un sots-16 i és un altre ambient. Tan sots-16 com sots-18 (i també els sots-8) jugaven al Local de la Federació Catalana d'Escacs, a Sant Andreu, a la Finca de Fabra i Coats. No és el mateix que jugar al Casinet, el Casinet és històric, si més no ho és Cotxeres, que també hi disputàvem alguna partida. Ja l'any passat més de la meitat del torneig es va celebrar a l'Escola Joan Pelegrí, just al costat del Casinet, i no era el mateix. Els anys passen. Tot i aquest emotiu moment, elogio la Seu de la Federació, vam jugar amb espai, tranquils, (de tant en tant se n'anava la llum, però farem la vista gorda) i era un bon lloc (també personalment em quedava més aprop).
El torneig ha transcorregut sense gaires incidències, el que comentava abans de les apagades en dues de les rondes, però res més. Ara faré un breu escrit sobre cadascuna de les categories i un breu resum de totes elles. Començarem amb els més petits que vam acabar ahir, dissabte.

Sots-8
Jugaven dues rondes diàries. Van començar amb retard degut a això, però han acabat la mateixa setmana que els grans. És de la categoria que menys dades tenim, ja que la web Chess-results no ha renovat les rondes del torneig. S'ha quedat als aparellaments de la ronda 3.
El que sí que sabem és que el nostre jove peó i prometedor jugador Nicolás Jiménez ha quedat sots-campió de Barcelona per darrera de l'1 del rànking Arnau Castillo, del Vila Olímpica. El Nico ha jugat un torneig molt bo i ha demostrat un joc realment bo i molt correcte. Finalment però, el jugador del Vila Olímpica l'ha superat al final de la classificació. Jan Travesset, del Sant Andreu, ha completat al podi.
Destaquem a altres jugadors del Club que han fet un bon torneig, Ramón Martínez, per exemple, germà del Carlos Martínez, jugador sots-14 i tercer classificat en la mateixa categoria (parlarem d'ell en breu) ha acabat fent 5 punts i ha estat lluitant tot el campionat per les primeres places. També ha demostrat molt bon joc. Els mateixos punts que el Ramón els han fet els jugadors Bernat Pou i Martí Reyes, que en breu es donaran a conèixer en aquesta categoria.

Resultats sots-8

Sots-10
Aquí ha guanyat indiscutiblement el vigent campió d'Espanya sots-8 i número u del rànking inicial, el jugador del Tres Peons Llibert Céspedes, amb uns immaculats set i mig de vuit. Tan sols va entaular una partida, contra el tercer del rànking i segon classificat a la general el jugador d'EDAMI Sergi Riu. Tercer classificat de Barcelona ha quedat Eduard Cano, de l'Ateneu Colón, empatat a punts amb la quarta classificada Natasha de Blois del nostre club Peona i Peó. Tanmateix ha quedat primera femenina seguida de ben aprop per Laura Povill, que ha fet també un notable torneig aconseguint sis punts i fent tota una senyora partida contra Llibert Céspedes. També amb sis punts trobem a Jan Insa, que també ha fet un torneig destacable. Sis punts també per el sots-campió sots-8 Nicolás Jiménez i per a Andy Turner. Amb cinc punts tenim a Adrià Sarri.

Classificació final categoria sots-10


Sots-12
Andrea Jausàs d'EDAMI tampoc ha donat masses opcions als seus perseguidors a la categoria sots-12 després de vèncer i proclamar-se campiona absoluta de Barcelona fent set punts i mig de vuit. Amb set punts i a la segona posició trobem a Albert Castillo, del Vila Olímpica, que va cedir només un punt davant la vigent campiona. I en tercera posició i millor desempat que Pol Brunet trobem al nostre jugador Jordi Lladós, que va fer un gran torneig i s'ha merescut quedar entre els tres primers del campionat. Va perdre amb Xavier Marzo i va entaular amb l'u del rànking Héctor Sama. També destaquem la setena posició del Daniel Codina, amb sis punts, va fer un torneig molt correcte jugant i plantant cara a rivals durs. Del Club destaquem amb cinc punts a Eloi Aballanet, Miquel Juan, Eric del Estal i Adrià Camps, que han jugat notablement.

Classificació final categoria sots-12

Sots-14
Xavi Martínez, del Tres Peons, s'ha proclamat campió de Barcelona sots-14 amb uns immaculats set punts i mig sobre vuit entaulant només una partida contra el jugador de Peona i Peó i tercer classificat de Barcelona Carlos Martínez. Segon classificat ha estat Manuel Pulido de La Colmena. De Peona i Peó trobem, amb sis punts també com Carlos Martínez, Jaume Lladós, que ha fet un torneig espectacular demostrant el seu bon joc. Amb cinc punts i mig trobem a Daniela Velasco, primera classificada femenina, i Joana Llum Cardó, òbviament segona classificada. Amb cinc punts tenim Adrià Pérez, Xavier Povill i Albert Pita. En aquesta categoria trobem a nombrosos jugadors de Peona i Peó i tots ells han fet una gran feina. L'enhorabona!

Classificació final sots-14

Sots-16
En aquesta categoria ha estat, degut a que hi ha menys jugadors que en d'altres, una classificació molt ajustada i igualada amb molta emoció ben bé fins al final. Jo mateix a la vuitena ronda tenia encara opcions de quedar entre els tres primers si guanyava a Rocco Ballester i es produïen una sèrie de resultats. Finalment no va ser així.
Primera posició per al primer del rànking Martín Forsberg del Foment Martinenc, amb sis punts i mig i un molt bon torneig. Segona posició per Oriol Porta de l'Ateneu Colón que a la darrera ronda firmava taules després d'una disputada i trepidant partida contra Ferran Cervelló, de Peona i Peó, tercer classificat del torneig. Del club destaquem a Jesús Ligero amb cinc punts i mig. Va guanyar a la darrera ronda a una de les revelacions del campionat i el jugador amb millor desempat del torneig el jugador de La Colema Carlos HernándezMarc Torrents, amb cinc punts, després de que a l'última ronda firmés taules molt ràpid amb l'actual campió Martín Forsberg. Amb quatre i mig estic jo, que després de perdre a la darrera ronda vaig baixar fins la dotzena plaça. Molt satisfet però amb el torneig i el joc desplegat. Amb quatre punts trobem una bona remuntada que ha dut a terme Pablo Ji.

Classificació final sots-16


Sots-18
I ja per acabar, els més grans de l'Escolar, els sots-18 van acabar també amb un final emocionant. Sens dubte que el Sant Andreu ha tingut jugador rellevants en el torneig. Els dos primers classificats són Oriol Delisau i Ferran Gonzàlez respectivament, amb sis punts cadascun. Amb tres punts també i en tercera posició trobem a l'u del rànking Carlos Rojano. De Peona i Peó tan sols contàvem amb la presència de Jaime Arroyo, que ha jugat unes partides sòlides i ha acabat amb quatre punts i mig en desena posició. Elisa Martínez era una altre dels representants de Peona i Peó, però tan sols va disputar la primera ronda contra Carlos Rojano, partida que va perdre.

Classificació final sots-18

El joc desplegat pels jugadors del Club ha estat molt bo i veure que tants jugadors del Club han quedat en posicions capdavanteres és molt afalagador per Peona i Peó. Ara hi ha una setmana de descans, però dintre de dues setmanes comença el Campionat de Barcelona per equips, on Peona i Peó presentarà equips i haurà de combatre davant equips durs. Ja veurem com va el torneig i farem el dia a dia del torneig.

Víctor Collell


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada